Szakosztályaink

Ejtőernyő szakosztály

Ejtőernyő szakosztály

Akiknek a zuhanás az életük.

Hőlégballon szakosztály

Hőlégballon szakosztály

A lassú repülés eleganciája.

Motoros repülő szakosztály

Motoros repülő szakosztály

Motorral a felhők fölött.

Ultra light szakosztály

Ultra light szakosztály

Ide tartoznak a sárkányrepülők és az UL merevszárnyú repülők és autogirók pilótái.

Siklóernyő szakosztály

Siklóernyő szakosztály

Siklás a felhők alatt.

Vitorlázórepülő szakosztály

Vitorlázórepülő szakosztály

Motor nélküli repülés szabadsága.

SZJA 1% az Aero Club HSE részére

Az Aero Club Hajdúszoboszló Sportegyesület civil szervezetként látja el a repülőtér és a repülő eszközök fenntartásával és üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat. Kérjük, támogassa adója 1%-ának felajánlásával a repülőtér magas színvonalú működését!

Nagyvas 5022

Az Aero Club Hajdúszoboszló Sportegyesület a repülőtér működtetése mellett számos repülőgépet tart üzemben annak érdekében, hogy a klubtagok és a repülés iránt érdeklődők számára minél kedvezőbb áron legyen biztosított a repülés lehetősége. 

Megnézem 

Repülésmorzsák (Blog)

A Repülésmorzsák „fogyasztását” elsősorban azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a sportrepülés iránt, de még nem merültek el komolyabban a témában. A bejegyzések célja, hogy felvillantsunk néhány érdekességet a repülős élet hétköznapjaiból.

Hogyan repül a vitorlázórepülő?

Gyakori tévhit, hogy a motorral nem rendelkező vitorlázórepülő a széltől repül. A szél a levegő talajfelszínnel párhuzamos, úgynevezett lamináris áramlása. A vitorlázórepülő levegőben maradását a...
Olvass tovább

Charlie, alfa, tango, zulu...

Ugye, ismerősen cseng? Filmes emlékeink között biztosan találunk ilyet, de hallhatjuk akkor is, ha a sportrepülőtéren hegyezzük a fülünket.
Olvass tovább

A levegő, mint közeg

Ha jól emlékszem, ez volt a címe a fizika tankönyvben a levegőről szóló fejezetnek. A definíciókat és a magyarázatokat színes ábrák illusztrálták, a zöld erdők, a kis házikók felől piros nyíl...
Olvass tovább

Emlékek Képekben

A galériában megtekinthető képek visszarepítenek minket repülőterünk régmúltjába, közelmúltjába, és megmutatják, milyen mozgalmas és érdekes a reptér élete napjainkban. Üzemnapok, rendezvények, versenyek, képzések, repülések... Sok-sok szép és emlékezetes pillanat!

Életképek napjainkból

Képek a multból 1. Képek a multból 2.